Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε στον καινούριο δικτυακό μας τόπο.
Ελπίζουμε ότι εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με τις υπηρεσίες μας και την καλύτερη δυνατή δικτυακή σας παρουσία.

 

Μερικές γενικές πληροφορίες

Εάν έπρεπε να περιγράψουμε το τι κάνουμε με 4 μόνο λέξεις τότε αυτές θα ήταν «Σχεδίαση & προγραμματισμό web εφαρμογών» και αυτό γιατί ο τρόπος κατασκευής μιας ιστοσελίδας έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν και πλέον οι περισσότερες σύγχρονες ιστοσελίδες βασίζουν την λειτουργία τους σε κάποιες web εφαρμογές που συνήθως αναφέρονται ως CMS – Content Management Systems (Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου).
Τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου σας επιτρέπουν να ανανεώνεται το site σας εύκολα και απλά από οποιονδήποτε υπολογιστή έχει πρόσβαση στο internet ελαχιστοποιώντας έτσι σε βάθος χρόνου το κόστος συντήρησης της ιστοσελίδας σας.

Συχνά προκαλείται σύγχυση ανάμεσα στους όρους Web Design και Web Development αφού πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα που σαν κοινό σημείο έχουν το web και όχι αναγκαστικά τις ιστοσελίδες.
 
Με τον όρο Web Design αναφερόμαστε στην σχεδίαση της ιστοσελίδας ή γενικότερα των γραφικών που θα χρησιμοποιηθούν σε κάποια ιστοσελίδα ή σε κάποια web εφαρμογή.  Ο web designer είναι αυτός που θα σχεδιάσει το πώς θα φαίνεται η ιστοσελίδα σας στον επισκέπτη, ενώ σε κάποιες απλές περιπτώσεις στατικών ιστοσελίδων (HTML,CSS) ο web designer ενδεχομένως να κατασκευάσει κάποια κομμάτια της.
 
Μετά το web design σειρά έχει το web development, όπου πρόκειται για τον προγραμματισμό και την τελική κατασκευή της ιστοσελίδας ή της εφαρμογής. Ο web developer είναι o προγραμματιστής που αναλαμβάνει να κατασκευάσει την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή με βάση την μακέτα που έχει σχεδιάσει ο web designer. Αναλαμβάνει να δημιουργήσει τις απαραίτητες βάσεις δεδομένων και να κατασκευάσει τις απαραίτητες εφαρμογές που χρειάζονται για να καλύψει τις ανάγκες του κάθε έργου.

Σήμερα η κατασκευή απλών στατικών websites τείνει να εξαφανιστεί και χρησιμοποιείται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, οπότε η συμμετοχή ενός web developer είναι επιτακτική. Στην χώρα μας είναι επίσης συνηθισμένο και τα δύο αυτά πράγματα να τα αναλαμβάνει το ίδιο άτομο, αφού ο web designer εκτός από άριστες γνώσεις γραφιστικής θα πρέπει να γνωρίζει τουλάχιστον τα βασικά από την κατασκευή απλών στατικών ιστοσελίδων.  
 

H συνταγή για ένα επιτυχημένο website

Απλά δεν υπάρχει! Το κάθε website είναι διαφορετικό, οι απαιτήσεις και το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε διαφέρουν. Για τον λόγο αυτό σε κάθε έργο κάνουμε αναλυτική ανάλυση όλων των παραγόντων. Αρχικά ποιος είναι ο σκοπός που θέλουμε να επιτύχουμε με την κατασκευή και την προώθηση ενός website. Πώς θα πρέπει αυτό να είναι εμφανισιακά, τι τεχνολογίες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και πώς πρέπει να οργανωθεί το υλικό για την καλύτερη απόδοση του.

Θα πρέπει να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι ένα εντυπωσιακό website δεν είναι ο κύριος παράγοντας για την επιτυχία του! Σκοπός μας είναι να κατασκευάζουμε όμορφα websites τα οποία όμως πρωτίστως έχουν την μέγιστη δυνατή απόδοση. Για παράδειγμα ένα εντυπωσιακό flash website ξενοδοχείου είναι άχρηστο και πρακτικά «πεταμένα λεφτά» εάν δεν έχει ως απόδοση την αύξηση των online κρατήσεων!

Μαζί θα βρούμε την καλύτερη λύση που ταιριάζει στις δικές σας επιχειρηματικές ανάγκες και θα παραμείνουμε δίπλα σας προσφέροντάς σας τις συμβουλές μας και αξιόπιστο after sale service.